Seca

DANIELS LAGUNA SECA “Seca” STDds

Australianpaimenkoiranarttu, syntynyt 28.2.2015

Terveystiedot, testi-, kisa-  ja koetulokset löytyvät KoiraNetissä

Kuvia/Photos

Harrastukset:

Secan päälaji on ehdottomasti paimennus. Pyrimme edelleen saamaan paimennukseen lisää rauhaa ja malttia. Vaikka olemme edistyneet paljon ja Seca osaa vaikka mitä, se on aivan liian kiihkeä edelleenkin.  Tästä huolimatta läpäisimme perinteisen paimennuksen esikokeen (FCI HWT) heinäkuussa 2018. Nyt saan rauhan treenata koiran varsinaisiin kokeisiin kaikessa rauhassa. Upea koira paimenessa kunhan tulee malttia.

Tottelevaisuutta treenaamme kurssien ja yksityistuntien avulla. Seca on nyt avoimessa luokassa. Suurin etenemisen este on tällä hetkellä häiriöiden sietäminen sekä oikean asenteen ylläpitäminen kehässä. Tämän takia pidämme koetaukoa ja yritämme saada luotua sen maagisen kuplan, jossa voimme viedä koesuorituksen läpi ilman ajatusten harhautumista muille poluille. Secalla on ihana into suorituksissa, kun vain saisin sen pysymään yllä.

Vesipelastus on aloitettu kesällä 2018. Seca onkin kova tyttö uimaan ja nauttii siitä suunnattomasti. Vepeily on ollut yllättävän helppoa. Tässä lajissa se on tosi nöyrä päinvastoin kuin paimennuksessa. Nöyryyden ja nopean oppimisen ansiosta meillä on hyvät näkymät edessä.

Rally-toko on tarkoitus aloittaa myös 2018.

Luonne:

Seca pitää ihmisistä todella paljon. Alun epäröinnin jälkeen se on alkanut pitää muista vieraista koirista enenevässä määrin – erityisesti uroksista – jopa liikaakin. Kippurahäntäisistä (pystykorvatyyppisistä) koirista se ei pidä lainkaan.

Ei voi oikeasti sanoa, että se olisi ohjaajalleen miellyttämishaluinen. Se on ahne, ei palkkaudu taistelulla. Se ei lähde mukaan lelu- ja patukkaleikkeihin, mutta pallo, jonka sisällä on nameja, on sen mielestä tavoittelemisen arvoinen palkka. Se ottaa saaliin kiinni, mutta sen pidemmälle homma ei sitten menekään.

Paimennuksessa se on kuitenkin ihan omaa luokkaansa. Itsepäinen, itsenäinen, laumaa tiukasti kontrolloiva, paljon silmää käyttävä, erittäin motivoitunut – jopa paimennusnarkomaaniksi luokiteltava. Minulla onkin ollut työtä saada se toimimaan kanssani yhteen. Mitkään pehmeät ja lempeät keinot eivät sen kanssa toimineet. Vasta kun otin käyttöön erittäin tiukan mustavalkoisen linjan sen suorituksiin paimennuksessa, se tajusi, että ilman minua ja yhdessä toimimista se ei pääse tekemään sitä, mihin se on syntynyt ja mille se elää.

Kotona laumassa johtajan, Stellan, poismenon jälkeen Seca on yllättäen alkanut ottaa itselleen avoinna olevaa koirajohtajan paikkaa. Saa nähdä, mihin järjestykseen tämä lauma päätyy.