Meistä

Sivujen ylläpitäjä ja kertoja – Anne

Asumme mieheni kanssa Somerniemellä. Molemmat käymme töissä pk-seudulla – jo useiden vuosikymmenien ajan. Poikamme ovat perustaneet omat perheet ja he asuvat muilla paikkakunnilla. Perhe koostuu nyt meistä kahdesta sekä tällä hetkellä kahdesta australianpaimenkoirasta ja yhdestä bordercolliesta.

Työkseni kehitän tietojärjestelmiä tukemaan organisaatiomme liiketoimintayksiköitä heidän työssään. Mielenkiintoista, kiireistä ja melkoisen vaativaa työtä.

Olen aktiivinen harrastaja: paimenusta (perinteinen ja ns. bc), tokoa,  rally-tokoa. Vesipelastuksen, PK-haun ja -jäljen sekä agilityn harrastamisen olen lopettanut.

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO) on kuulunut jo parin vuosikymmenen ajan valikoimaani. Olen kisannut koirieni kanssa kaikissa luokissa.  Olen toiminut sekä seurojen vakiokouluttajana etupäässä ylempien luokkien koirille että myös yksittäisten tottelevaisuuskurssien ja -päivien kouluttajana. Pidän tokon kouluttamisesta ja erityisesti niille, jotka tähtäävät kokeisiin. Käyn itse säännöllisesti ulkopuolisten yksityisten kouluttajien kursseilla ja koulutuspäivillä. Bordercollieni kanssa kuulumme TSAU:n tokon valmennusryhmään.  Minulla on voimassa oleva koetoimitsijakortti, mutta en tee niitä töitä enää. Samoin annoin mennä vanhaksi liikkeenohjaajan korttini. Aika ei vaan riitä.

Treenaan Perinteistä paimennusta. Jade on jo paimennusvalio ja siirtynyt eläkkeelle. Seca on suorittanut  esikokeen, joten nyt keskitymme varsinaisten koeluokkien taitojen ja maltin kehittämiseen. Jälkimmäisessä sillä on edelleen kuusivuotiaana paljon tekemistä, eikä sen takia kokeisiin ole menoa. Olen tässä lajissa myös ylituomari ja koetoimitsija.

Rally-tokossa harrastelen – näin sen kai voisi yksinkertaisesti sanoa. Kisaan melko harvoin, koska tähän ei tahdo riittää aikaa ainakaan kesällä. Tällä hetkellä rally-tokoa treenaa kaikki koirani.

Vesipelastusta harrastin vuosikymmeniä. Siinä tein Stellasta valion. Koetoimitsijatehtäviä en enää ota vastaan, koska aika ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen.

Ei harrastus, mutta tavallaan. Olen myös luonnetestikoetoimitsija.

Olen Australianpaimenkoirat ry:n perustajajäsen, ollut monessa mukana vuosikymmenien ajan. Tällä hetkellä en ole yhdessäkään yhdistyksessä aktiivisesti hallituksessa tai toimikunnissa, onneksi olen vihdoin saanut järkeä kaikkeen osallistumisen kanssa.