Jade

FI PVA HAZELMOOR WANNABE WHOOPI  ”Jade”


Australianpaimenkoiranarttu, syntynyt 21.9.2011

Terveystiedot, testi-, kisa-  ja koetulokset löytyvät KoiraNetissä

Harrastukset:

Jade on saavuttanut paimennusvalion tittelin vuonna 2016 perinteisessä paimennuksessa. Emme enää kisaa tässä lajissa. Jade näytti paimennushalunsa ja taitonsa jo hyvin pienestä pennusta lähtien.

Jadella on TOKO:ssa lupa siirtyä kisaamaan erikoisvoittajaluokkaan. Koska laji ei kuitenkaan sitä pahemmin kiinnostanut, lopetimme tottelevaisuuskokeissa käynnit vuonna 2015. Sen tilalle otimme rally-tokon, jossa olemme startanneet avoimessa luokassa. Nyt harrastus jatkuu tauon jälkeen.

Vesipelastusta harjoittelimme joitakin vuosia. Tämä sivulajimme oli haastava, koska hyvästä uintitaidostaan huolimatta Jade ei aluksi suostunut lähtemään uimaan. Sain sen loppujen lopuksi jopa uimaan ja viemään esineitä ulapalle veneelle asti.

Luonne:

Jade on luonteeltaan hyvin avoin ja sosiaalinen – paitsi pienille lapsille, joita se todella pelkää. En päästäkään sitä lasten kanssa tekemisiin, koska en luota siihen, etteikö se nappaisi tilanteen mennessä sen mielestä liian uhkaavaksi.

Jadella riittää taistelutahtoa. Se on aina valmis pieneen retuutusleikkiin esim. patukoilla. Sen kanssa treenaaminen vaatii rauhallisuutta ja periksiantamattomuutta. Se esittää hyvin mielellään, että se ei osaa, ei kykene ja menee hajalle. Kaikki tämä on kuitenkin suurta bluffia. Siltä pitää vaatia suorituksen loppuun viemistä ja toisaalta sille pitää todistaa, että se osaa ja että se ei mene siitä hajalle.

Kotosalla Jade on se, joka eniten kaipaa hellyyttä ja rapsutusta. Se onkin ihana pehmonalle, jonka ottaa mielellään kylkeensä lämmittämään. Pehmonallemaisuus on vain ulkokuori. Sisällä on kuitenkin melko tiukka aussienarttu.