Seca

DANIELS LAGUNA SECA ”Seca”

Australianpaimenkoiranarttu, syntynyt 28.2.2015

Terveystiedot, testi-, kisa-  ja koetulokset löytyvät KoiraNetissä

Harrastukset:

Secan päälaji on ehdottomasti paimennus. Tällä hetkellä pyrimme saamaan paimennukseen lisää rauhaa ja malttia, jotta voisimme suorittaa perinteisen paimennuksen esikokeen seuraavalla kaudella ja pääsisimme itse kokeisiin.

Tottelevaisuutta treenaamme kurssien ja yksityistuntien avulla. Seca on nyt avoimessa luokassa. Suurin etenemisen este on tällä hetkellä häiriöiden sietäminen. Tämän takia pidämme talven ajan koetaukoa ja yritämme saada luotua sen maagisen kuplan, jossa voimme viedä koesuorituksen läpi ilman ajatusten harhautumista muille poluille. Secalla on ihana into suorituksissa, kun vain saisin sen pysymään yllä.

Vesipelastus tulee mukaan ensi kaudella. Seca onkin kova tyttö uimaan ja nauttii siitä suunnattomasti.

Rally-toko on tarkoitus aloittaa myös ensi keväänä tai viimeistään kesällä.

Luonne:

Seca pitää ihmisistä todella paljon. Alun epäröinnin jälkeen se on alkanut pitää muista vieraista koirista enenevässä määrin – erityisesti uroksista – jopa liikaakin.

Ei voi oikeasti sanoa, että se olisi ohjaajalleen miellyttämishaluinen. Se on ahne, ei palkkaudu taistelulla. Se ei lähde mukaan lelu- ja patukkaleikkeihin, mutta pallo, jonka sisällä on nameja, on sen mielestä tavoittelemisen arvoinen palkka. Se ottaa saaliin kiinni, mutta sen pidemmälle homma ei sitten menekään.

Paimennuksessa se on kuitenkin ihan omaa luokkaansa. Itsepäinen, itsenäinen, laumaa tiukasti kontrolloiva, paljon silmää käyttävä, erittäin motivoitunut – jopa paimennusnarkomaaniksi luokiteltava. Minulla onkin ollut työtä saada se toimimaan kanssani yhteen. Mitkään pehmeät ja lempeät keinot eivät sen kanssa toimineet. Vasta kun otin käyttöön erittäin tiukan mustavalkoisen linjan sen suorituksiin paimennuksessa, se tajusi, että ilman minua ja yhdessä toimimista se ei pääse tekemään sitä, mihin se on syntynyt ja mille se elää.

Kotona laumassa Seca pysyi yllättäen vanhempien narttujeni alaisuudessa. Jos Stellalta kysyttäisiin, se sanoisi Secasta ’pain in my ass’. Seca kiusaakin Stellaa ulkona se verran kuin uskaltaa, mutta sisällä se on tiukasti vanhan rouvan tassun alla. Jaden kanssa Seca leikkii mielellään.