Meistä

Sivujen ylläpitäjä ja kertoja – Anne

Asumme mieheni kanssa Somerniemellä. Molemmat käymme töissä pk-seudulla – jo useiden vuosikymmenien ajan. Poikamme ovat perustaneet omat perheet ja he asuvat muilla paikkakunnilla. Perhe koostuu nyt meistä kahdesta sekä tällä hetkellä vain kahdesta australianpaimenkoirasta. Toiveena on saada piakkoin bordercollie keväällä menehtyneen pennun tilalle.

Työkseni kehitän tietojärjestelmiä tukemaan organisaatiomme liiketoimintayksiköitä heidän työssään. Mielenkiintoista, kiireistä ja melkoisen vaativaa työtä.

Olen aktiivinen harrastaja: tokoa, vesipelastusta, rally-tokoa, paimennusta. Satunnaisesti PK-jälkeä, aiemmin myös agilitya.

Tottelevaisuuskoulutus (TOKO) on kuulunut jo parin vuosikymmenen ajan valikoimaani. Olen kisannut koirieni kanssa kaikissa luokissa. Sen lisäksi koulutan, nykyään epäsäännöllisemmin, Olen toiminut sekä seuran vakiokouluttajana etupäässä ylempien luokkien koirille että myös yksittäisten tottelevaisuuskurssien ja -päivien kouluttajana. Pidän tokon kouluttamisesta ja erityisesti niille, jotka tähtäävät kokeisiin. Käyn itse säännöllisesti ulkopuolisten yksityisten kouluttajien kursseilla ja koulutuspäivillä. Nuorimman aussieni kanssa kuulumme piirin nuorten koirien tokorinkiin.   Harrastamisen lisäksi toimin virallisissa kokeissa liikkeenohjaajana. Olen myös koetoimitsija.

Perinteistä paimennusta treenaan tällä hetkellä ehkä eniten. Jade on jo paimennusvalio. Seca sai suoritettua esikokeen, joten nyt keskitymme varsinaisten koeluokkien taitojen ja maltin kehittämiseen. Olen tässä lajissa myös ylituomari ja koetoimitsija.

Rally-tokossa harrastelen – näin sen kai voisi yksinkertaisesti sanoa. Kisaan melko harvoin, koska tähän ei tahdo riittää aikaa ainakaan kesällä.

Vesipelastusta olen harrastanut vuosikymmeniä. Siinä tein Stellasta valion. Koetoimitsijatehtävät aion jättää pois, koska aika ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen.

Ei harrastus, mutta tavallaan. Olen myös luonnetestikoetoimitsija.

Toimin aktiivisesti, nyt onneksi vain yhdessä, koiraseurassa. Olen Australianpaimenkoirat ry:n perustajajäsen, ollut monessa mukana vuosikymmenien ajan. Tällä hetkellä hallituksessa varajäsenenä, mutta sitä ‘varalla’ asiaa tuskin huomaa.