Jade

FI PVA HAZELMOOR WANNABE WHOOPI  “Jade”


Australianpaimenkoiranarttu, syntynyt 21.9.2011

Terveystiedot, testi-, kisa-  ja koetulokset löytyvät KoiraNetissä

Harrastukset:

Jade on saavuttanut paimennusvalion tittelin vuonna 2016 perinteisessä paimennuksessa. Emme enää kisaa tässä lajissa, mutta käymme silloin tällöin vielä lampailla verestämässä taitoja. Jade näytti paimennushalunsa ja taitonsa jo hyvin pienestä pennusta lähtien.

Jadella on TOKO:ssa lupa siirtyä kisaamaan erikoisvoittajaluokkaan. Koska laji ei kuitenkaan sitä pahemmin kiinnostanut, lopetimme tottelevaisuuskokeissa käynnit vuonna 2015. Sen tilalle otimme rally-tokon, jossa seuraavaksi starttaamme avoimessa luokassa.

Vesipelastusta olemme harjoitelleet joitakin vuosia. Koira ei ole vielä riittävän suoritusvarma soveltuvuuskokeeseen, mutta tähtäämme kokeisiin. Tämä sivulajimme on ollut haastava, koska hyvästä uintitaidostaan huolimatta Jade ei aluksi suostunut lähtemään uimaan.

Luonne:

Jade on luonteeltaan hyvin avoin ja sosiaalinen – paitsi pienille lapsille, joita se todella pelkää. En päästäkään sitä lasten kanssa tekemisiin, koska en luota siihen, etteikö se nappaisi tilanteen mennessä sen mielestä liian uhkaavaksi.

Jadella riittää taistelutahtoa. Se on aina valmis pieneen retuutusleikkiin esim. patukoilla. Sen kanssa treenaaminen vaatii rauhallisuutta ja periksiantamattomuutta. Se esittää hyvin mielellään, että se ei osaa, ei kykene ja menee hajalle. Kaikki tämä on kuitenkin suurta bluffia. Siltä pitää vaatia suorituksen loppuun viemistä ja toisaalta sille pitää todistaa, että se osaa ja että se ei mene siitä hajalle.

Kotosalla Jade on se, joka eniten kaipaa hellyyttä ja rapsutusta. Se onkin ihana pehmonalle, jonka ottaa mielellään kylkeensä lämmittämään. Pehmonallemaisuus on vain ulkokuori. Sisällä on kuitenkin melko tiukka aussienarttu.